Serto - Veden tarina

Veden tarina

Suomi on tuhansien järvien maa ja vesi on yksi meidän kansalliselementeistämme. Jokaisella suomalaisella liittyy veteen muistoja ja kokemuksia, jotka vain Suomessa asuneet ymmärtävät. Vesi on olennainen osa suomalaista luontoa ja sen hyvinvointi on meille erittäin tärkeää.

Suomalainen luonnonmaisema jokineen ja järvineen on syntynyt jääkauden ja tiiviin kallioperän muovaamina. Tuhansista jääkauden sulamisvesipuroista on kasvanut ajan mittaan jokia, jotka laskevat järviimme. UNESCOn ja Maailman Talousfoorumin suorittamien tutkimusten mukaan Suomen vesivarat ovat laadultaan maailman parhaat. Tutkimukset totesivat yksiselitteisesti, että suomalaiset saavat nauttia maailman parhaasta vedestä. Tätä maailman parasta vettä muodostuu Suomen 6350 pohjavesialueella n. 5,4 miljoonaa kuutiometriä vuorokaudessa.

Suomessa vesi on keskimäärin huomattavasti pehmeämpää kuin esimerkiksi Keski-Euroopassa. Kallioperämme on yleensä hapanta ja maasto karua ja soista, siksi vedessä on vähemmän kalsium- ja magnesiumsuoloja. Vedestä tulee sitä kovempaa, mitä enemmän siinä on suoloja. Suolat reagoivat pyykinpesuaineen ainesosien kanssa. Siksi veden kovuus vaikuttaa pyykinpesuaineiden annosteluun ja tarvittavaan raaka-aineiden määrään.

 

Oikeat raaka-aineet ja annostelu juuri suomalaiseen veteen

Pesuaineen oikea annostelu, täysien koneellisten peseminen ja oikea pesulämpötila vähentävät pyykinpesun ympäristökuormitusta. Oikea annostelu takaa myös parhaan pesutuloksen ja varmistaa sen, että pesuaine huuhtoutuu hyvin pois tekstiileistä. Pesuaineen peseviä ainesosia tarvitaan vain tietty määrä, jotta pyykistä tulisi puhdasta. Jos pesuainetta on liikaa, voi pestyyn pyykkiin jäädä pesuainejäämiä. Pesuainetta ei siis kannata annostella liikaa.

Serto-pyykinpesuaineet on suunniteltu suomalaisten olosuhteiden ehdoilla: suomalaisiin tarpeisiin ja tottumuksiin sopivaksi, sekä mahdollisimman lempeäksi suomalaiselle vedelle. Serto -tuotteita kehitettäessä otamme aina ympäristön ja tuotteen toimivuuden huomioon. Niissä on käytetty juuri oikea määrä vedenpehmentimiä sopimaan Suomen erityisen pehmeään veteen, ja vähintään 98% Serto-tuotteiden aktiiviaineista on helposti biologisesti hajoavia.