Kotimaisuus

Olemme ylpeitä siitä, että Serto on täysin suomalainen pesuaine, jonka tuotekehitys ja valmistus tapahtuu niin pesuaineen kuin pakkauksenkin osalta Suomessa. Serton pyykinpesuaineet kehitetään ja valmistetaan Kiillon Turun tehtaalla Räntämäessä, Vähäjoen kupeessa. Serton Pyykkietikat valmistetaan Hankasalmella.

Avainlippu

Serto-pyykinpesuaineille on myönnetty Avainlippu-merkki, joka kertoo, että tuote on valmistettu Suomessa. Avainlipun myöntää ja sen käyttöä valvoo Suomalaisen Työn Liitto

Vain suomalainen tuntee suomalaiset

mieltymyksiin ja tottumuksiin sopivaksi. Tuotteitamme kehitettäessä otamme laadukkaan ja toimivan tuotteen lisäksi ympäristön huomioon. Serton tuotteissa käytetään juuri oikea määrä vedenpehmentimiä sopimaan Suomen erityisen pehmeään veteen.

Suomalainen pyykinpesu eroaa monessa suhteessa esimerkiksi keskieurooppalaisista tavoista. Suomen neljä vuodenaikaa tuovat vaatteille omat vaatimuksensa. Erilaiset materiaalit sekä likatyypit tulee huomioida pyykinpesuaineiden kehityksessä ja tuotevalikoimassa. Serto tuntee suomalaisen pyykin ja tuotesarjassa on huomioitu kaikki materiaalit ulkoilutekstiileistä hienopesua vaativiin tekstiileihin. Sertolla on viiden vuosikymmenen kokemus suomalaisen pyykin puhtaudesta. Erilaiset tarpeet ja olosuhteet tuntevana, olemme voineet kehittää juuri suomalaisten pyykinpesutarpeisiin ja -ongelmiin toimivat laadukkaat tuotteet.

Serto-tuotteet on kehitetty mahdollisimman sopivaksi suomalaiselle vedelle. Suomessa vesi on keskimäärin huomattavasti pehmeämpää kuin esimerkiksi Keski-Euroopassa. Kallioperämme on yleensä hapanta ja maasto karua ja soista. Siksi vedessä on vähemmän kalsium- ja magnesiumsuoloja. Vedestä tulee sitä kovempaa, mitä enemmän siinä on suoloja. Suolat reagoivat pyykinpesuaineen ainesosien kanssa. Siksi veden kovuus vaikuttaa pyykinpesuaineiden annosteluun ja tarvittavaan raaka-aineiden määrään.

Serton pakkausten annosteluohjeissa on huomioitu erilaiset vesityypit: pehmeä, keskikova ja kova. Tietoa oman alueesi veden kovuudesta löydät kotikaupunkisi tai vesilaitoksesi verkkosivuilta.

Suomen luonnosta inspiroitunut tuoksumaailma

Järvimaisema, iauringonlasku.

Myös suomalaisille mielekkäät tuoksumaailmat ja niiden vahvuudet eroavat paikoittain merkittävästikin muusta maailmasta. Suomalaisiin vetoaa usein parhaiten kevyet ja raikkaat tuoksut. Niinpä Serto-tuotesarjan tuotteet ovat miedosti hajustettuja tai kokonaan hajusteettomia. Voit valita haluatko jättää pyykkisi täysin hajusteettomasti, pestä sen pelkällä pesuaineella miedosti tuoksuen raikkaan puhtaaksi tai löytää suosikkituoksusi ja täydentää pesua tekstiilejä huoltavilla ja pehmentävillä raikkailla tai pehmeän makeilla huuhteluaine- ja pyykkietikkatuoksuilla. Valinta on sinun.

Jos suosit hajusteettomia tuotteita tai haluat valita itse lempituoksusi jonkin muun tuotteen kautta, löydät Sertolta myös hajusteettomat vaihtoehdot joka kategoriasta (pyykinpesuneste, pyykinpesujauhe, tahrankäsittely, huuhteluaine ja pyykkietikka). Serton hajusteettomat tuotteet on suunniteltu herkälle iholle ja kehitetty yhdessä Allergia- Iho ja Astmaliiton kanssa – niiden tehosta tinkimättä. Tarkasti määriteltyjen vaatimusten täyttämän Allergiatunnuksen myöntää ja sen käyttöä valvoo Allergia-, Iho- ja Astmaliitto ry. Arviointityö toteutetaan yhteistyössä ulkopuolisten asiantuntijoiden ja tutkijoiden kanssa.