Serton historia

Serto on vanhin Suomessa edelleen markkinoitava pesuainemerkki. Sen tarina alkaa 60-luvun alkupuolella, jolloin lanseerattiin vaativaan ammattikäyttöön suunnitellut Serto-pyykinpesuaineet. Uutta tuotesarjaa valmistettiin juuri avatussa pesujauhetehtaassa Turun Räntämäessä. Vuonna 1970 Serto lanseerattiin myös kuluttajille ja se ilmestyi päivittäistavarakauppojen hyllyille.

Lanseerausta juhlistavassa tiedotteessa kerrottiin:
“Serto on täysin suomalaiseen omistukseen ja suomalaiseen työhön perustuva pesujauhe. Asiakkaat ovat jo oppineet suosimaan suomalaista. He tietävät, että se on kotiin päin kaikki. Lippunsakin he tahtovat pestävän suomalaisella pesujauheella”.  

Tämän tiedotteen maalaama kuva Serton sielunmaisemasta pätee vielä tänäkin päivänä. Serto-tuotteet valmistetaan ja kehitetään edelleen Turun Räntämäessä, Kiillon tehtaalla. Jo yli viiden vuosikymmenen ajan Serto on pessyt suomalaisten pyykkiä. Sen valtteja ovat aina olleet kotimaisuus ja tuulen raikas puhtaan pyykin tuoksu. Serto muistetaan jo ensimmäisen TV-mainoksen sinitaivaan poutapilvistä, naruilla liehuvasta puhtaasta pyykistä sekä sloganista: Sertoa sen olla pitää!

Nykyään Serton tuoteperheeseen kuuluu edelleen Turun Räntämäessä valmistettavien pyykinpesujauheiden lisäksi siellä valmistettavat pyykinpesunesteet, tahranpoistojauhe Tahrasooda ja huuhteluainetiivisteet, ja Hankasalmella valmistettavat pyykkietikat. Tuotteet kehitetään edelleen suomalaisten olosuhteiden ehdoilla: suomalaisiin tarpeisiin ja tottumuksiin sopivaksi, ja ympäristöä kunnioittaen.

Olemme kautta aikojen kehittäneet suomalaisten kotitalouksia parhaiten palvelevia tuotteita. Maailman muuttuessa ja kehittyessä myös tarpeet moninaistuvat ja muokkaantuvat. Serto kehittyy niiden mukana – tavoitteenamme on palvella asiakkaitamme parhaalla mahdollisella tavalla jatkossakin, ja näin rikastuttaen päivä päivältä Serton historiaa.