Pyykinpesun pieni ihme

Serto on niin tehokasta, että sitä kuluu hyvin pienesti. Kun pesuainetta kuluu hyvin pienesti, rasittuu luonto ja kukkarokin hyvin pienesti. Sertolle pieni on kaunista ja pienesti toimimalla saa suuresti aikaan. Se on pyykinpesun pieni ihme.

Kotimainen Serto on pyykinpesun asiantuntija, joka haluaa innostaa ja opettaa suomalaiset pesemään pyykkiä oikein. Missiomme ytimessä on pesuaineen oikeaoppinen annostelu ja tekstiilille parhaiten sopivan pesuaineen käyttäminen. Tarjoamme suomalaisille suunniteltuja, miedosti hajustettuja ja hajustamattomia pyykinpesuaineita eri tekstiileille ja pyykinhuollon tarpeisiin.

Kotimainen klassikko

Tuotteille on myönnetty Avainlippu merkkinä kotimaisesta työstä. Tuotteet kehitetään ja valmistetaan Turussa ja Hankasalmella. Ensimmäiset kuluttajatuotteet Serto lanseerasi vuonna 1970, ja se on Suomen vanhin kotimainen edelleen markkinoitava pesuainemerkki.

Vastuullinen ja ympäristöystävällinen

Serton vastuullisesti kehitettyjen ja tuotettujen tuotteiden aktiiviaineista 95-100% on nopeasti biohajoavia. Serton pyykinpesujauheet ovat soodapohjaisia perinteisen synteettisen täyteaineen sijaan. Hajusteettomat tuotteet on kehitetty yhdessä Allergia-, Iho-, Astmaliiton kanssa ja niillä on Allergiatunnus. Lähes kaikki tuotteet ovat täysin vegaanisia ja osa Joutsenmerkittyjä.

Ympäristön huomioiminen myös pakkausratkaisussa on Sertolle tärkeää. Kartonkikotelot ovat kierrätyskartongista, pyykkietikoiden pullot kierrätysmuovista, ja pyykinpesunesteiden reseptien tiivistäminen vähensi niiden pakkauksissa käytettyä muovia. Kaikissa pakkauksissa on kierrätysohjeet. Serto hakee aktiivisesti uusia, ympäristöystävällisempiä pakkausratkaisuja.

Riittoisa ja tehokas

Oikealla annostuksella tiiviimmän reseptin pesuaine voi olla jopa riittoisampi kuin suuremmassa pakkauksessa myytävä pesuaine. Olemme kehittäneet Sertolle uuden pesuainereseptin, jonka ansiosta vaatteet on mahdollista pestä aiempaa pienemmällä pesuainemäärällä. Samalla olemme voineet pienentää myös pakkauksen kokoa, joka puolestaan säästää niin pakkausraaka-ainetta kuin kuljetuksesta aiheutuvaa ympäristökuormitusta. Uudistunutta Serton pyykinpesunestettä tarvitaan oikein annosteltuna vain 27 millilitraa pesukoneellista kohden.

Pyykinpesunesteen lisäksi kehitimme ja paransimme myös Serton pyykinpesujauheiden reseptiikkaa. Uudistetussa pesujauheessa yhdistyy soodana tunnetun natriumkarbonaatin ja ruokasoodana tunnetun natriumbikarbonaatin teho. Annostusta tarvitaan myös aikaisempaa vähemmän, vain 40 millilitraa pesukoneellista kohden. Entsyymien, tehoaineiden ja soodan kanssa Serto pyykinpesujauhe on nyt entistä tehokkaampi ja tiiviimpi – luonnollisesti.