Näin pidät sängyn raikkaana ja puhtaana

Puhdas ja raikas sänky on hyvien unien tae – siksi siitä kannattaakin pitää huolta.

Sänkyä voi tuulettaa hieman joka päivä, kun ei sijaa vuodetta heti herättyä. Petivaatteiden raikkauden voi varmistaa viikoittaisella tuulettamisella – myös petauspatjan voi tuulettaa viikoittain. Sänky ja patja kannattaa myös imuroida säännöllisesti.

Tuotevinkki

Parhaiten valkoiset vuodevaatteet puhdistuvat Serto Hajusteeton Pyykinpesujauheella 60 asteessa tai yli, jolloin pesuaineen valkaisuaine aktivoituu ja kirkastaa pyykin.

Näin pidät tyynyn puhtaana

Tyynyt kannattaa pöyhiä päivittäin samalla kun sijaa vuoteen. Tyynyliinan vaihtaminen vähintään parin viikon välein säästää myös tyynyä. Jos hikoilet paljon, vaihda ainakin tyynynliina mahdollisimman usein. Tyyny kannattaa pestä kerran pari vuodessa.  Kun peset tyynyn, laita koneeseen muutakin liinavaatepyykkiä, jotta ne hankautuvat koneessa. Käytä hajusteetonta pesuainetta, kuten Serto Hajusteeton Pyykinpesujauhe, tai miedosti hajustettua Serto Valko Pyykinpesunestettä.

Vinkit peiton puhdistukseen

Raikkailla vuodevaatteilla varmistat hyvät yöunet.

Tyynyjä ja peittoja voi pöyhiä vaikka päivittäin samalla kun sijaa vuoteen ja ne kannattaa viedä ulos tuulettumaan ainakin viikoittain, jos mahdollista.

Lakanat olisi hyvä vaihtaa ja pestä vähintäänkin 2-3 viikon välein ja tyynynliinat vaikka useamminkin. Tiheä tyynynliinan vaihtaminen säästää myös tyynyä.

Jos hikoilee paljon kannattaa lakanat vaihtaa usein. Tyynyt olisi hyvä pestä muutaman kerran vuodessa ja peitot vähintään vuosittain. Jos peset peittoa kotona, varmista, että pesukoneesi on tarkoitukseen riittävän suuri.

Vuodevaatteiden pesussa kannattaa käyttää hajusteetonta pesuainetta kuten Serto Hajusteeton Pyykinpesuneste, tai miedosti hajustettua Serto Valko Pyykinpesunestettä.