Serto x Vallila

Serto x Vallila – kaksi ikonista suomalaista brändiä lanseeraa Limited Edition yhteistyökuosit pyykkikategoriassa keväällä 2022

Serto

Kotimainen Serto on pyykinpesun asiantuntija ja haluaa opettaa suomalaiset pesemään pyykkiä oikein. Mission ytimessä on pesuaineen oikeaoppinen annostelu ja tekstiilille parhaiten sopivan pesuaineen käyttäminen. Serto tarjoaa suomalaisille suunniteltuja, miedosti hajustettuja ja hajustamattomia pyykinpesuaineita eri tekstiileille ja pyykinhuollon tarpeisiin. Vastuullisesti kehitettyjen ja tuotettujen tuotteiden aktiiviaineista 95-100% on nopeasti biohajoavia. Tuotteille on myönnetty Avainlippu merkkinä kotimaisesta työstä. Hajusteettomat tuotteet on kehitetty yhdessä Allergia-, Iho-, Astmaliiton kanssa ja niillä on Allergiatunnus. Osa tuotteista on täysin vegaanisia ja Joutsenmerkittyjä. Kartonkikotelot ovat kierrätyskartongista, pyykkietikoiden pullot kierrätysmuovista, ja pyykinpesunesteiden reseptien tiivistäminen vähensi niiden pakkauksissa käytettyä muovia. Kaikissa pakkauksissa on kierrätysohjeet. Serto hakee aktiivisesti uusia, ympäristöystävällisempiä pakkausratkaisuja. Serto tuotteet valmistetaan Turussa ja Hankasalmella. Ensimmäiset kuluttajatuotteet Serto lanseerasti vuonna 1970, ja se on Suomen vanhin kotimainen edelleen markkinoitava pesuainemerkki.

Vallila

Vallila on suomalainen 1935 perustettu sisustus- ja tekstiilialan yritys, jonka koti on Helsingin Vallilassa. Vallilan kaksi kertaa vuodessa uudistuva mallisto punoo talon pitkän historian yhteen nykyhetken inspiroimien ideoiden kanssa. Juuri siksi kokoelma on aina sekä ajankohtainen että leimallisesti vallilalainen: rohkea, värikäs ja eri tyyleillä leikittelevä. Mallisto kattaa astiat, tapetit sekä sisustus- ja käyttötekstiilit aina metritavarasta

Serto x Vallila designyhteistyö

Keväällä 2022 Serton kolme pyykinpesunestepulloa pukevat yllensä Vallilan design kuosit. Kahden ikonisen, kotimaisen brändin rakkaustarina alkoi yhteisestä halusta huoltaa ja hoitaa tekstiilejä oikein, antaen niille mahdollisimman pitkän käyttöiän ja vahvistaa mielenkiintoisella tavalla kotimaista pyykkibrändiä. Yhteiset arvot jakava kumppani mahdollisti vastuullisesti hoidetun ja nopeatahtisenkin toteutuksen projektille. Designyhteistyö luo mielenkiintoa perinteisesti muuten matalan mielenkiinnon kategoriaksi koettuun tuoteryhmään, tuoden myös kauneutta arkisten rutiinien keskelle. Yhteistyö haastoi kuosien suunnettelijan Saara Kurkelan puhaltamaan eloa ja mielenkiintoa uuteen muotoon, yhdistämällä tuotteen käyttötarkoituksen kauneuteen leikkisän taiteen kautta.

Serto Kirjo Pyykinpesuneste

Kuosin tarina suunnittelijan sanoin: ”Kuosiin tahdoin voimakkaan maalauksellisen ja värikkään kukka-aiheen samettisten, tarkasti piirrettyjen perhosten taustalle. Dramaattinen kontrasti vallitsee sekä värien, että tekniikoiden välillä. Toiveenani oli saada kuosiin unenomainen ja katsojaa energisoiva fiilis.”

Serto Kirjo Pyykinpesuneste pesee puhtaaksi värilliset tekstiilit käsinpesusta aina 60 °C pesuohjelmiin ja se toimii myös pikapesuohjelmissa. Värisuojan ansiosta kirkkaatkaan värit eivät haalistu.

Serto Valko Pyykinpesuneste

Kuosin tarina suunnittelijan sanoin: ”Saaristossa olen tarkkaillut paljon joutsenia. Ne herättävät kunnioitusta sekä kauneutensa että kokonsa puolesta. Ei ihme että valkoisen sulkapeitteensä kanssa lintu on valon ja puhtauden symboli. Kuosiin on ikuistettu joutsen asennossa, joka on mielestäni hyvin kaunis. Se antaa vihjeen siipien voimasta ja linnun oikeasta koosta. Joutsenten lentoonlähtö ja laskeutuminen ovat aina yhtä upeaa seurattavaa.”

Serto Valko Pyykinpesuneste pesee vaaleat tekstiilit hohtavan puhtaiksi käsinpesusta 60 °C pesuohjelmiin ja se toimii myös pikapesuohjelmissa. Serto Valko sisältää optisia kirkasteita, jotka pitävät vaalean pyykin hohtavan puhtaana.

Serto Tumma Pyykinpesuneste

Kuosin tarina suunnittelijan sanoin: ”Kuosi perustuu yhdelle lempieläimistäni, ketulle, maagiselle veijarille jota harmillisen harvoin pääsee näkemään. Taikakettu on leikkisä ja utelias, ympäristöään tarkkaileva metsien mestaripiiloutuja.”

Serto Tumma on kehitetty erityisesti pitämään tummien tekstiilien värit tummina. Se hoitaa kankaan pintaa ja estää sen nukkaantumista. Serto Tumma Pyykinpesuneste pesee tummat tekstiilit käsinpesusta aina 60 °C konepesuohjelmiin ja se toimii myös pikapesuohjelmissa.

Serto x Vallila tuotteet sekä muut Serto pyykinpesuaineet ovat saatavilla kaikista hyvin varustelluista päivittäistavarakaupoista.

Serto on kemianteollisuuden ratkaisuja kehittävän, valmistavan ja markkinoivan Kiillon tuotemerkki. Kiilto on vuonna 1919 perustettu suomalainen perheyritys, joka rakentaa kestävää tulevaisuutta ja luo hyvinvointia puhtaudesta. Kiillon toiminnan ydinajatuksia ovat ympäristöjohtajuus, läheisyys ja sitoutuminen tulevaisuuteen. Lue lisää: www.kiilto.com

Vallila on suomalainen sisustus- ja tekstiilialan yritys, jonka sveitsiläinen Otto Berner perusti Helsingin Vallilan kaupunginosaan vuonna 1935 ja jonka rakennuttamaan historialliseen rakennukseen nykyinen Mannan organisaatio on kotiutunut. Vallila oli aikaansa edellä jo 60-luvulla, jolloin New Yorkista lennätettiin vierailevia suunnittelijoita luomaan kuoseja brändille. Tämä perinne jatkuu tänäkin päivänä nuorien suunnittelijoiden luomissa ennakkoluulottomissa mallistoissa. Lue lisää: www.vallila.fi