Serto - Kotimaisuus

Kotimaisuus

Serto-pyykinpesuaineet kehitetään ja valmistetaan Kiillon Turun tehtaassa, Vähäjoen kupeessa. Ne on suunniteltu suomalaisten olosuhteiden ehdoilla, suomalaisiin tarpeisiin ja tottumuksiin sopivaksi.

 

Avainlippu-tunnus kertoo tuotteen kotimaisuudesta

Serto-pyykinpesuaineille on myönnetty Avainlippu-merkki, joka kertoo että tuote on valmistettu Suomessa. Avainlipun käyttöä valvoo Suomalaisen Työn Liitto.

 

Vain suomalainen tuntee suomalaisetavainlippu

Suomalainen pyykinpesu eroaa monessa suhteessa esimerkiksi keskieurooppalaisista tavoista. Suomen neljä vuodenaikaa tuovat vaatteille omat vaatimuksensa. Erilaiset materiaalit sekä likatyypit tuovat pyykinpesuaineille omat haasteensa. Serto tuntee suomalaisen pyykin ja tuotesarjassa on huomioitu kaikki materiaalit ulkoilutekstiileistä hienopesua vaativiin tekstiileihin. Sertolla on viiden vuosikymmenen kokemus suomalaisen pyykin puhtaudesta, eri likatyypeistä ja olosuhteista.

Serto-tuotteet on kehitetty mahdollisimman lempeäksi suomalaiselle vedelle. Suomessa vesi on keskimäärin huomattavasti pehmeämpää kuin Keski-Euroopassa. Suomen kallioperä on yleensä hapanta ja maasto karua ja soista, siksi vedessämme on vähemmän kalsium- ja magnesiumsuoloja, jotka tekevät vedestä kovaa. Pakkausten annosteluohjeissa on huomioitu erilaiset vesityypit: pehmeä, keskikova ja kova. Tietoa oman alueesi veden kovuudesta löydät kotikaupunkisi tai vesilaitoksesi verkkosivuilta.

Niin kuin suomalainen vesi, myös suomalaiset nenät eroavat muista. Suomalaisiin vetoaa parhaiten kevyet ja raikkaat tuoksut. Niinpä Serto-tuotesarjan tuoksut ovatkin lempeitä, mietoja ja raikkaita. Ne jättävät pyykkiin kesätuulen raikkaan puhtaan tuoksun.

Kun tuotteet valmistetaan lähellä, kuljetusmatkat ja siten myös niiden aiheuttamat ympäristövaikutukset jäävät pienemmiksi. Myös pyykinpesuaineiden tiivis koostumus ja pieni annostus vähentävät pakkausmateriaalin tarvetta ja kuljetusten aiheuttamaa ympäristökuormitusta.