Ympäristövastuu

Ympäristövastuu on aina ollut osa Serton historiaa, tuotekehitystä ja tuotevalikoimaa. Tuotteisiin linkittyvä ympäristövastuu kattaa monta eri osa-aluetta.

  • Vastuullinen tuotekehitys etsii jatkuvasti entistä parempia ja innovatiivisia ympäristöystävällisiä ratkaisuja, niin pesuainereseptiin kuin pakkauksiin.
  • Vastuullisten raaka-aineiden avulla huomioidaan ympäristö – niin pakkausmateriaaleissa kuin pyykinpesuaineiden ainesosissa.
  • Kun tuotteet valmistetaan kotimaassa, voidaan huolehtia parhaalla mahdollisella tavalla niiden sopivuudesta Suomen ympäristöolosuhteisiin ja minimoida kuljetuksista aiheutuvat päästöt
  • Tuotannossa vastuullisuutta on investointi ympäristöä huomioivaan teknologiaan sekä puhtaisiin ja energiaa säästäviin tuotantoprosesseihin
  • Pyykinpesuaineiden riittoisuus ja tiiviys on teko ympäristön hyväksi  oikea annostelu vähentää ympäristövaikutuksia
  • Opastamalla oikeanlaisen pyykinpesun saloihin autamme asiakkaitamme pidentämään tekstiilien käyttöikää ja käytettävyyttä pesusta toiseen

Tuotekehitystä ympäristöä kunnioittaen

Serto-pyykinpesuaineet kehitetään ja valmistetaan Kiillon Turun tehtaassa turvallisesti ja ympäristö huomioiden. Luonto ja vesi ovat suomalaisuuden tärkeimpiä elementtejä. Maailmalla Suomi tunnetaan tuhansien järvien maana, minkä vuoksi puhtaat järvemme ja jokemme ovat myös Sertolle tärkeitä.

Serton tuotteet ovat suunniteltu suomalaisten olosuhteiden ehdoilla: suomalaisiin tarpeisiin, mieltymyksiin ja tottumuksiin sopivaksi. Serton tuotteita kehitettäessä otamme aina huomioon tuotteiden laadukkuuden ja toimivuuden lisäksi niiden vaikutukset ympäristön. Niissä on käytetty juuri oikea määrä vedenpehmentimiä sopimaan Suomen erityisen pehmeään veteen. Vähintään 98% pyykinpesunesteiden ja 95% pyykinpesujauheiden aktiiviaineista on nopeasti biohajoavia. Soodapohjaisuus Serton pyykinpesujauheiden reseptissä perinteisesti käytetyn täyteaineen sijaan lisää pesutehoa ja pesujauheen hyötyjä luonnollisella raaka-aineella.

Oikea annostelu vähentää ympäristövaikutuksia

Jopa kaksi kolmasosaa vaatteen ympäristövaikutuksista syntyy pesujen yhteydessä. Pesuaineen oikea annostelu, täysien koneellisten peseminen ja oikea pesulämpötila vähentävät pyykinpesun aiheuttamaa ympäristökuormitusta. Oikea annostelu takaa myös parhaan pesutuloksen ja varmistaa sen, että pesuaine huuhtoutuu hyvin pois vaatteista. Pesuaineen peseviä ainesosia tarvitaan vain tietty määrä, jotta pyykistä tulisi puhdasta. Jos pesuainetta on liikaa, voi pestyyn pyykkiin jäädä pesuainejäämiä. Pesuainetta ei siis kannata annostella liikaa puhtaamman pesutuloksen toivossa. Mikäli käsilläsi on hankalammin irrotettava tahra, on tahran esikäsittely isompaa pesuaineannostelua tärkeämmässä roolissa. Voit lukea tahranpoistovinkkejä täältä.

Serton pyykinpesuaineiden koostumus on kehitetty mahdollisimman tiiviiksi. Tiivis koostumus ja pieni annostus vähentävät pakkausmateriaalien tarvetta ja kuljetusten aiheuttamaa ympäristökuormitusta. Esimerkiksi Serto Kirjo tai Serto Hajusteeton Pyykinpesujauhetta tarvitset vain 40 ml (4-5 kg kone, pehmeä vesi). Silloin 1,35 kg pakkaus riittää jopa 40 pesukertaan.

Nestemäistä Serto pyykinpesuainetta tarvitset erittäin vähän! 27 ml annostuksella (alle kaksi ruokalusikallista) Serto Kirjo Pyykinpesunesteen 750 ml pakkauskoosta riittää jopa 28 pesuun (4-5 kg kone, pehmeä vesi).

Pakkausten ympäristövaikutukset

Serton pakkauksissa olemme huomioineet myös ympäristövaikutukset. Pyykinpesunesteiden sleever-etiketöinnin ansiosta muovia tarvitaan pulloihin perinteisiä menetelmiä vähemmän ja pullovalmistuksen ns. leikkuujätteet voidaan hyödyntää pullojen raaka-aineena. Jauhekoteloiden materiaali on kierrätyskartonkia ja Pyykkietikoidemme pullot ovat kierrätysmuovista valmistettuja.

Kaikissa Serton pakkauksissa on huomioitu kierrätyksen mahdollisuus ja helppous. Pahvipakkaukset voi sellaisenaan kierrättää kartonkikeräykseen ja muovipakkaukset muovinkeräykseen. PS. Muistathan irrottaa pyykinpesunesteiden sleever-etiketit ennen kierrätykseen viemistä jatkolajittelun helpottamiseksi.

Pyykinpesuaineiden tiivis koostumus ja pieni annostus vähentävät pakkausmateriaalin tarvetta. Kun tuotteet valmistetaan lähellä, kuljetusmatkat ja siten myös niiden aiheuttamat ympäristövaikutukset jäävät pienemmiksi. Serton nesteiden uudistuksen myötä (2019-2020) myös 750 ml pulloihin käytetty muovimäärä väheni 12% ja uusissa kätevissä Serto 1,2 L pussipakkauksissa on yli 70% vähemmän muovia kuin vastaavan pakkauskoon pullossa.

Joutsenmerkki on lupaus tuotteen tehosta ja ympäristövastuusta: Serton Hajusteettomalle Pyykinpesujauheelle ja Serton Tahrasoodalle on myönnetty Joutsenmerkit. Tuotekehityksemme etsii jatkuvasti ympäristöä vähemmän kuluttavia raaka-aineita ja pakkausmuotoja.