Serto - Ympäristövastuu

Ympäristövastuu

Serto-pyykinpesuaineet kehitetään ja valmistetaan Kiillon Turun tehtaassa turvallisesti ja ympäristö huomioiden.

Luonto ja vesi ovat suomalaisuuden tärkeimpiä elementtejä. Maailmalla Suomi tunnetaan tuhansien järvien maana, minkä vuoksi puhtaat järvemme ja jokemme ovat myös Sertolle tärkeitä.

Serto-pyykinpesuaineet on suunniteltu suomalaisten olosuhteiden ehdoilla: suomalaisiin tarpeisiin ja tottumuksiin sopivaksi, sekä mahdollisimman lempeäksi suomalaiselle vedelle. Serto -tuotteita kehitettäessä otamme aina ympäristön ja tuotteen toimivuuden huomioon. Niissä on käytetty juuri oikea määrä vedenpehmentimiä sopimaan Suomen erityisen pehmeään veteen. Vähintään 98% pyykinpesunesteiden ja 95% pyykinpesujauheiden aktiiviaineista on helposti biologisesti hajoavia.

 

Oikea annostelu vähentää ympäristövaikutuksia

Jopa kaksi kolmasosaa vaatteen ympäristövaikutuksista syntyy pesujen yhteydessä. Pesuaineen oikea annostelu, täysien koneellisten peseminen ja oikea pesulämpötila vähentävät pyykinpesun aiheuttamaa ympäristökuormitusta. Oikea annostelu takaa myös parhaan pesutuloksen ja varmistaa sen, että pesuaine huuhtoutuu hyvin pois vaatteista. Yliannostelu ei paranna pesutulosta.

Serto-pyykinpesuaineiden koostumus on kehitetty mahdollisimman tiiviiksi. Tiivis koostumus ja pieni annostus vähentävät pakkausmateriaalien tarvetta ja kuljetusten aiheuttamaa ympäristökuormitusta. Esimerkiksi Serto Kirjo tai Serto Hajusteeton Pyykinpesujauhetta tarvitset vain 40 ml (4-5 kg kone, pehmeä vesi). Silloin 1,35 kg pakkaus riittää jopa 40 pesukertaan.

Uudistettua nestemäistä Serto pyykinpesuainetta tarvitset nyt entistä vähemmän, ja sen uudella 27 ml annostuksella (alle kaksi ruokalusikallista!) Serto Kirjo Pyykinpesunesteen 750 ml pakkauskoosta riittää jopa 28 pesuun (4-5 kg kone, pehmeä vesi)!

 

Pakkausten ympäristövaikutukset

Serto pakkauksissa olemme huomioineet myös ympäristövaikutukset. Pyykinpesunesteiden sleever-etiketöinnin ansiosta muovia tarvitaan pulloihin perinteisiä menetelmiä vähemmän ja pullovalmistuksen ns. leikkuujätteet voidaan hyödyntää pullojen raaka-aineena. Jauhekoteloiden materiaali on kierrätettävää kartonkia.

Pyykinpesuaineiden tiivis koostumus ja pieni annostus vähentävät pakkausmateriaalin tarvetta. Kun tuotteet valmistetaan lähellä, kuljetusmatkat ja siten myös niiden aiheuttamat ympäristövaikutukset jäävät pienemmiksi. Serton nesteiden uudistuksen myötä myös 750 ml pulloihin käytetty muovimäärä väheni 12% ja uusissa kätevissä Serto 1,5 L pussipakkauksissa on jopa 69% vähemmän muovia kuin vastaavan pakkauskoon pullossa!

 

responsible_care

Responsible Care – Vastuu Huomisesta

Serton valmistaja, Kiilto, on sitoutunut kemianteollisuuden vapaaehtoiseen Responsible Care – Vastuu Huomisesta -ohjelmaan, joka velvoittaa toiminnan jatkuvaan parantamiseen kaikilla ympäristö-, terveys- ja turvallisuusalueilla. Ympäristön huomioiminen ja suojeleminen ovatkin kantavia voimia koko toiminnallemme.

Tavoitteemme on vaikuttaa tuotteen ympäristömyötäisyyteen koko elinkaaren osalta sekä tukea ympäristölle ystävällistä kehitystä. Kannamme vastuuta ihmisistä ja ympäristöstä – huomioiden asiakkaamme, henkilöstömme sekä meitä ympäröivän yhteiskunnan.