Serto Hajusteeton soodapohjainen pyykinpesujauhetiiviste

Serto Hajusteeton on kaikelle pyykille sopiva riittoisa ja hajusteeton soodapohjainen pyykinpesujauhe, joka pesee pyykkisi puhtaaksi – luonnollisesti

Serto Hajusteeton on tiivis ja riittoisa soodapohjainen pyykinpesuaine, joka sopii sekä kirjo-, että valkopyykille ja puhdistaa pyykkisi tehokkaasti jo alhaisissakin lämpötiloissa (30–95 °C). Kirjopyykin voit pestä matalammassa 30-40 asteen ohjelmassa, kun taas valkopyykille suosittelemme 60-95 asteen pesuohjelmia, sillä Serto Hajusteettoman valkaisuaine aktivoituu yli 40 asteen lämpötiloissa.

Serto Hajusteeton Soodapohjaisella Pyykinpesujauheella on Allergia- ja Astmaliiton yhteistyöstä kertova Allergiatunnus ja sille on myönnetty Joutsenmerkki. Tuote valmistetaan Suomessa ja sille on myönnetty Avainlippu.

Pesuaine yhdistää soodana tunnetun natriumkarbonaatin ja ruokasoodana tunnetun natriumbikarbonaatin tehon, joka yhdessä entistä paremman entsyymikoostumuksen ja tehoaineiden kanssa parantaa tahranpoistotehoa, ehkäisee nukkaantumista, ja pitää pyykin miellyttävän pehmeänä. Pyykinpesujauheen värisuoja suojaa tekstiilien värejä pesussa estäen niitä sekoittumasta, joka yhdessä soodan kanssa pitää värit kirkkaina ja valkoisen valkoisena pesusta toiseen. Pesujauheen sisältämä sooda lisäksi parantaa pesutehoa ja neutraloi hajuja – peset sitten valko- tai kirjopyykkiä, lopputuloksena on raikas ja puhdas pyykki. Tuote ei sisällä zeoliittia eikä fosfaattia, ja sen pH on 10,5. Pesujauhe ei sovellu villalle ja silkille.

Ympäristö huomioiden

Ympäristö on meille tärkeä. Siksi Serton pyykinpesujauhepakkaukset on valmistettu 100% kierrätyskartongista, ja tyhjät pakkaukset voi palauttaa puhtaina ja kuivina kartonkipakkausten keräyspisteeseen (katso lähin Rinki-ekopisteesi täältä). Serton soodapohjaiset pyykinpesuaineet on tehty 95% mineraalipohjaisista ja nopeasti biohajoavista raaka-aineista. Serton tiivis koostumus pienentää annostelua, pakkausmateriaalin tarvetta sekä kuljetusten aiheuttamaa rasitusta ympäristölle. Kotimaiset Serto -pyykinpesuaineet on suunniteltu juuri suomalaiseen pyykinpesuun sopiviksi, sillä ne sisältävät juuri oikean määrän vedenpehmentimiä suomalaiseen erityisen pehmeään veteen.

Vinkki: Voit käyttää Serto Hajusteetonta myös tahranpoistajan tavoin!

Serto Hajusteettoman Soodapohjaisen Pyykinpesujauheen tahranpoistaja aktivoituu ja poistaa tahrat tehokkaasti kirjo- ja valkopyykistä värejä haalistamatta normaalin pyykinpesun yhteydessä.

Tarvittaessa esikäsittele tahra: sekoita pieni määrä lämmintä vettä ja pyykinpesujauhetta, levitä tahralle ja anna vaikuttaa max 5 min. Pese tekstiili pesuohjeen mukaisessa lämpötilassa, kirjopyykki kuitenkin enintään 40 asteessa.

Pakkauskoot

Serto Hajusteeton Soodapohjaisesta Pyykinpesujauheesta on saatavilla 890 g ja 1,35 kg pakkauskoot.

Annostele Serto Hajusteeton pesujauhe pesuainelokeroon tai käytä pesupalloa. Esipesussa annostele pesujauhe lokeroon. Annostele pesuaine pyykin likaisuuden ja veden kovuuden mukaisesti. Liika pesuaine ei tee pyykistä puhtaampaa ja on haitallista ympäristölle. Käytä annostelussa mitta-astiaa tai ruokalusikkaa. Normaali ruokalusikallinen vastaa n. 15 ml pesujauhetta. Esipesussa annostele aine annostelulokeroon. Noudata tekstiilien pesumerkintöjä ja -ohjeita. Lajittele pyykki värin ja kuidun mukaan. Pese tummat vaatteet erillään vaaleista, nurinpäin käännettyinä. Pyri pesemään täysiä koneellisia. Suojele ympäristöä laskemalla normaalien pesuohjelmien pesulämpötiloja. Käsin suoritettavaan pesuun sekä herkille materiaaleille, kuten villa ja silkki, suosittelemme Serto SilkkiVilla Hienopesunestettä. Pese kädet pyykinpesun jälkeen. 4-5kg Pehmeä vesi 40ml, Keskikova vesi 53 ml. 6-8kg Pehmeä vesi 60 ml, Keskikova vesi 75 ml. Lisää annostelua 1/3 jos pyykki on erityisen likaista. Suomessa vesi on yleensä pehmeää. TAHRANPOISTO Serto Hajusteettoman soodapohjaisen pyykinpesujauheen tahranpoistaja aktivoituu ja poistaa tahrat tehokkaasti kirjo- ja valkopyykistä värejä haalistamatta normaalin pyykinpesun yhteydessä. Tarvittaessa esikäsittele tahra: sekoita pieni määrä lämmintä vettä ja pyykinpesujauhetta, levitä tahralle ja anna vaikuttaa max 5min. Pese tekstiili pesuohjeen mukaisessa lämpötilassa, kirjopyykki kuitenkin enintään 40 asteessa.
Käyttöturvatiedote
Sisältää: 5–15 % happipohjaisia valkaisuaineita (Natriumperkarbonaattia). Alle 5 % ionittomia tensidejä, anionisia tensidejä, saippuaa, polykarboksylaatteja. Sisältää myös entsyymejä, CMC, fosfonaattia.
Palauta tyhjä ja puhdas pakkaus kartonkipakkausten keräyspisteeseen. Kiitos, kun kierrätät!

Annostele oikein

Jopa kaksi kolmasosaa vaatteen ympäristövaikutuksista syntyy pesujen yhteydessä. Ympäristökuormitusta vähentävät pesuaineen oikea annostelu ja täysien koneellisten peseminen sekä oikea pesulämpötila. Oikea annostelu takaa myös parhaan pesutuloksen ja varmistaa pesuaineen huuhtoutumisen pois vaatteista.

Mitä tarkoittaa biohajoavuus?

Biohajoavuus tarkoittaa aineen pilkkoutumista luonnossa pienemmiksi rakenneosasiksi, kuten hiilidioksidiksi, vedeksi ja mineraalisuoloiksi. Lainsäädännön mukaan pyykinpesuaineiden pinta-aktiiviset aineet tulee olla nopeasti biohajoavia. Pinta-aktiiviaineiden lisäksi Serto-tuotteissa on kiinnitetty huomiota kaikkien raaka-aineiden biohajoavuuteen,