Serto Kirjo soodapohjainen pyykinpesujauhetiiviste

Riittoisa soodapohjainen pyykinpesuaine, joka pesee pyykkisi puhtaaksi ja pitää värit kirkkaina – luonnollisesti

Serto Kirjo on tiivis ja riittoisa soodapohjainen pyykinpesuaine, joka puhdistaa pyykkisi tehokkaasti jo alhaisissakin lämpötiloissa. Serto Kirjo Soodapohjainen Pyykinpesujauhe on tarkoitettu värillisen pyykin pesuun kaikissa lämpötiloissa (30–95 °C), joten se sopii erinomaisesti esim. värillisten lakanoiden pesuun.

Pesuaine yhdistää soodana tunnetun natriumkarbonaatin ja ruokasoodana tunnetun natriumbikarbonaatin tehon, joka yhdessä entistä paremman entsyymikoostumuksen ja tehoaineiden kanssa parantaa tahranpoistotehoa, ehkäisee nukkaantumista, ja pitää pyykin miellyttävän pehmeänä. Pyykinpesujauheen värisuoja suojaa tekstiilien värejä pesussa estäen niitä sekoittumasta, joka yhdessä soodan kanssa pitää ne kirkkaina pesusta toiseen. Pesujauheen sisältämä sooda lisäksi parantaa pesutehoa ja neutraloi hajuja, ja sen mieto tuoksu tekee vaatteistasi ihanan raikkaita ja puhtaita. Tuote ei sisällä zeoliittia eikä fosfaattia, ja sen pH on 10,5. Pesujauhe ei sovellu villalle ja silkille.

Ympäristö huomioiden

Ympäristö on meille tärkeä. Siksi Serton pyykinpesujauhepakkaukset on valmistettu 100% kierrätyskartongista, ja tyhjät pakkaukset voi palauttaa puhtaina ja kuivina kartonkipakkausten keräyspisteeseen (katso lähin Rinki-ekopisteesi täältä). Serton soodapohjaiset pyykinpesuaineet on tehty 95% mineraalipohjaisista ja nopeasti biohajoavista raaka-aineista. Serton tiivis koostumus pienentää annostelua, pakkausmateriaalin tarvetta sekä kuljetusten aiheuttamaa rasitusta ympäristölle. Kotimaiset Serto -pyykinpesuaineet on suunniteltu juuri suomalaiseen pyykinpesuun sopiviksi, sillä ne sisältävät juuri oikean määrän vedenpehmentimiä suomalaiseen erityisen pehmeään veteen.

Tuote valmistetaan Suomessa ja sille on myönnetty Avainlippu.

Pakkauskoot

Serto Kirjo Soodapohjaisesta Pyykinpesujauheesta on saatavilla 890 g ja 1,35 kg pakkauskoot.

Annostele Serto Kirjo pyykinpesujauhe pesuainelokeroon tai käytä pesupalloa. Esipesussa annostele pesujauhe lokeroon. Annostele pesuaine pyykin likaisuuden ja veden kovuuden mukaisesti. Liika pesuaine ei tee pyykistä puhtaampaa ja on haitallista ympäristölle. Käytä annostelussa mitta-astiaa tai ruokalusikkaa. Normaali ruokalusikallinen vastaa n. 15 ml pesujauhetta. Esipesussa annostele aine annostelulokeroon. Noudata tekstiilien pesumerkintöjä ja -ohjeita. Lajittele pyykki värin ja kuidun mukaan. Pese tummat vaatteet erillään vaaleista, nurinpäin käännettyinä. Pyri pesemään täysiä koneellisia. Suojele ympäristöä laskemalla normaalien pesuohjelmien pesulämpötiloja. Käsin suoritettavaan pesuun sekä herkille materiaaleille, kuten villa ja silkki, suosittelemme Serto SilkkiVilla Hienopesunestettä. Pese kädet pyykinpesun jälkeen. 4-5kg Pehmeä vesi 40ml, Keskikova vesi 53 ml. 6-8kg Pehmeä vesi 60 ml, Keskikova vesi 75 ml. Lisää annostelua 1/3 jos pyykki on erityisen likaista. Suomessa vesi on yleensä pehmeää.
Käyttöturvatiedote
Sisältää: alle 5 % ionittomia tensidejä, anionisia tensidejä, saippuaa, polykarboksylaatteja. Sisältää myös entsyymejä, CMC, PVP ja hajustetta.
Palauta tyhjä ja puhdas pakkaus kartonkipakkausten keräyspisteeseen. Kiitos, kun kierrätät!

Annostele oikein

Jopa kaksi kolmasosaa vaatteen ympäristövaikutuksista syntyy pesujen yhteydessä. Ympäristökuormitusta vähentävät pesuaineen oikea annostelu ja täysien koneellisten peseminen sekä oikea pesulämpötila. Oikea annostelu takaa myös parhaan pesutuloksen ja varmistaa pesuaineen huuhtoutumisen pois vaatteista.

Mitä tarkoittaa biohajoavuus?

Biohajoavuus tarkoittaa aineen pilkkoutumista luonnossa pienemmiksi rakenneosasiksi, kuten hiilidioksidiksi, vedeksi ja mineraalisuoloiksi. Lainsäädännön mukaan pyykinpesuaineiden pinta-aktiiviset aineet tulee olla nopeasti biohajoavia. Pinta-aktiiviaineiden lisäksi Serto-tuotteissa on kiinnitetty huomiota kaikkien raaka-aineiden biohajoavuuteen,