Serto Tumma Pyykinpesuneste

Pitää tummat tekstiilit tummina

Serto Tumma on kehitetty erityisesti pitämään tummien tekstiilien värit tummina. Se hoitaa kankaan pintaa ja estää sen nukkaantumista. Pesun jälkeen vaate on ihanan pehmeä ihoa vasten, joten erillistä huuhteluainetta ei tarvita. Serto Tumma Pyykinpesuneste pesee tummat tekstiilit käsinpesusta aina 60 °C konepesuohjelmiin, ja toimii myös pikapesuohjelmissa sekä alhaisissa lämpötiloissa. Tuote ei sovellu villalle tai silkille. Niille suosittelemme Serto SilkkiVilla Hienopesunestettä. Tuote ei sisällä väriaineita, fosfaattia eikä zeoliittia ja se on miedosti hajustettu. Sopii koko perheen, niin lasten kuin aikuisten pyykille.

Ympäristö huomioiden

Ympäristö on meille tärkeä, ja siksi Serto Tumman aktiiviaineista 98%  on nopeasti biohajoavia. Lisäksi Serton entistä tiiviimpi koostumus pienentää pakkausmateriaalin tarvetta 12% aikaisempaan verrattuna, sekä kuljetusten aiheuttamaa rasitusta ympäristölle.  Kotimaiset Serto -pyykinpesuaineet on suunniteltu juuri suomalaiseen veteen sopiviksi, sillä ne sisältävät oikean määrän vedenpehmentimiä suomalaiseen erityisen pehmeään veteen.

Tuote valmistetaan Suomessa ja sille on myönnetty Avainlippu.

Pakkauskoot

Serto Tumma Pyykinpesunesteestä on saatavilla 750 ml ja 1,2 l pakkauskoot.

Serto Tumma Pyykinpesunesteessä on nyt entistä tiiviimpi, tehokkaampi, ja riittoisampi koostumus. Tarvitset vain 27 ml (alle kaksi ruokalusikallista!) koneellista kohden (4-5 kg, pehmeä vesi). 1,2L pussipakkauksesta riittää peräti 44 pesukertaan. Käyttöohje: Annostele tulpalla pesuainelokeroon tai käytä pesupalloa. Esipesussa annostele aine annostelulokeroon. Noudata tekstiilien pesumerkintöjä ja -ohjeita. Pese kädet pyykinpesun jälkeen. 4-5 kg Pehmeä vesi 27 ml, Keskikova vesi 40 ml 6-8 kg Pehmeä vesi 40 ml, Keskikova vesi 53 ml Käsinpesu Pehmeä vesi 17 ml/10L, Keskikova vesi 30 ml/10L Lisää annostelua 1/3 jos pyykki on hyvin likaista. Yksi tulpallinen on n.35ml. Suomessa vesi on yleensä pehmeää.
Käyttöturvatiedote
5-15 % anionisia tensidejä, ionittomia tensidejä. Alle 5 % saippuaa, fosfonaattia. Sisältää myös entsyymejä (subtilisiini, amylaasi, sellulaasi, pektinaasi), hajustetta.
Irrota korkki ja palauta tyhjä, puhdas ja kuiva pakkaus korkkeineen muovipakkausten kierrätyspisteeseen. Kiitos kun kierrätät! 

Annostele oikein

Jopa kaksi kolmasosaa vaatteen ympäristövaikutuksista syntyy pesujen yhteydessä. Ympäristökuormitusta vähentävät pesuaineen oikea annostelu ja täysien koneellisten peseminen sekä oikea pesulämpötila. Oikea annostelu takaa myös parhaan pesutuloksen ja varmistaa pesuaineen huuhtoutumisen pois vaatteista.

Mitä tarkoittaa biohajoavuus?

Biohajoavuus tarkoittaa aineen pilkkoutumista luonnossa pienemmiksi rakenneosasiksi, kuten hiilidioksidiksi, vedeksi ja mineraalisuoloiksi. Lainsäädännön mukaan pyykinpesuaineiden pinta-aktiiviset aineet tulee olla nopeasti biohajoavia. Pinta-aktiiviaineiden lisäksi Serto-tuotteissa on kiinnitetty huomiota kaikkien raaka-aineiden biohajoavuuteen,